En spennende tvist på H.A. Hanssens røkte kjøttpølser

.

Her kommer en flott oppskrift fra vår egen kokk Sindre: 

Kjøttpølser: Pølsene kan du gjøre mye med. Mange liker å varme dem i en kjele med vann, ca 15-20 min (ikke kok). Men det aller beste er å steke dem i en panne med litt smør til dem blir gyllen og får en liten skorpe.

Fremgangsmåte

Potetmos: Skrell og kok 1/2 kg poteter (mer eller mindre går fint) til de er møre. Ca 20 minutter. De er ferdige når du lett kan stikke en kniv i poteten og den sklir av. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på platen for å dampe bort det siste av vannet.
Ha i 2 ss smør og 1 dl fløte (mindre hvis færre poteter, mer hvis flere). Mos poteten med en stappe og smak til med salt og pepper. Eventuelt litt mer fløte hvis den blir for tykk. For en lettere variant kan melk brukes i stedet for fløte.

Syltet Rødløk: Til dette trenger man å lage en syltelake. Her lager du en enkel 1-2-3 Lake. 1 del eddik (7%). 2 del sukker. 3 del vann.
50g eddik, 100g sukker, 150g vann. La laken koke opp, deretter har du oppi 1 stk rødløk i strimler. Rør rundt mens det koker til løken begynner å bli myk.
Ta så av kjelen og sett det til sides. Når det er avkjølt er løken ferdig syltet.

Rosenkål: Her gjelder det å bruke fersk rosenkål og ikke frossen. Del 200g med rosenkål på midten, og legg dem med kuttesiden ned i en stekepanne med litt olje. Sett det på middels varme og vent til kålen har fått fin farge. Ha oppi 3-4 ss smør eller mer, dette blir godt smør å ha på pølsene. Deretter stek videre til kålen er mør. Smak til med salt og pepper. 

See less
Share: