Historien om oss

Hvem er vi?

I dag driver virksomheten med produksjon, salg og distribusjon fra Fabrikkveien i Mo i Rana. Fast ansatte entusiaster og sesongvikarer utfører arbeid tilsvarende 33 årsverk. Til sammen omsettes det kjøtt og smakfulle kjøttvarer til dagligvare og storhusholdning for over 70 millioner kroner pr. år.

De første stegene

Hvordan startet det hele?

Det var i 1907 at Herman Andreas og Ingeborg Hanssen startet handel med fisk. Etterhvert går de til innkjøp av ei ku i Straumen som de leier hele veien til Storforshei. Dette er starten på slakter-butikken som etableres i et leid kjellerlokale på Storforshei. Bare to år senere flyttes slakteriet til Strandgata i Mo i Rana. Salget foregikk fra en håndkjerre i sommersesongen, og fra en kjelke i vintersesongen. Mye har skjedd siden da, og i dag er H.A Hanssen lokalisert i Fabrikkveien 4 på Gruben hvor både produksjon og administrasjon holder til.

Våre verdier

Vår kunnskap

Vi har den holdningen at råvarene som benyttes i vår produksjon skal være av norsk opprinnelse. Nå går vi mer og mer over til å bruke råvarer fra Nordlandsbønder. Landet vårt har unike og naturgitte forutsetninger som det er verdt å ta vare på. Kombinert med gamle og ærverdige tradisjoner har vi et glimrende utgangspunkt for å skape gode matopplevelser. De ansatte hos oss, flesteparten kvinner, har gjennom årene opparbeidet seg en solid erfaring og fagkunnskap det står respekt av. Vi vektlegger smak og nytelse når nyheter i vårt sortiment skal presenteres.