Grilltips fra H.A. Hanssen! Slik får du godt resultat på grillmaten

Sommeren er her, og det betyr grilltid! Enten du er nybegynner eller ønsker å imponere venner og familie med smakfulle retter, har vi hos H.A. Hanssen et stort utvalg av gode råvarer, samt tips for å sikre et godt resultat.

VÅRE GRILLSTJERNER

Vi i H.A. Hanssen er stolte av å kunne tilby et godt lokalt grillsortiment av norske råvarer. Vi har et bredt utvalg av grillprodukter, og produserer alt i fra pølser til nakkekoteletter. Med en lang tradisjon innen kjøttproduksjon er våre produkter et resultat av vår dedikasjon til kvalitet og smak. 

Vi er også svært stolte over at tre av våre produkter tok priser under årets Kjøtt-NM. Dette er en stor anerkjennelse for kvaliteten og smaken på våre produkter.

Chimichurri indrefilet av svin – Denne delikate indrefileten vant gull under Kjøtt-NM. Med sin balanse av krydder og saftighet, har den blitt en favoritt blant våre kunder. Chimichurri-marinaden gir kjøttet en aromatisk og pikant smak som passer utmerket på grillen.

Verketpølsa (tilsatt chili og ost) – Denne smakfulle pølsa tok sølv under Kjøtt-NM. Den kombinerer den deilige smaken av ost med et hint av chili for en balansert og fyldig smak. Verketpølsa er en favoritt blant våre kunder og er et must på grillen.

Hanssens burger – Vår saftige burger tok bronse under Kjøtt-NM. Den er ferdig krydret for å fremheve den naturlige smaken av kjøttet, og blir en sikker vinner på enhver grillfest.

Våre tips for godt resultat på grillmaten

Forskjellen på indirekte og direkte varme

Hvis du kan forskjellen på direkte og indirekte varme, og vet hvilke råvarer som egner seg best til disse, har du nøkkelen til saftig grillmat. Ved grilling over direkte varme tilberedes maten rett over varmekilden, enten det er gass, briketter, kull eller ved. Denne metoden egner seg best for mindre kjøttstykker, pølser, hamburgere. Indirekte grilling innebærer at maten plasseres ved siden av varmekilden og brukes vanligvis for større kjøttstykker, slik som koteletter og fileter. 

Tips

Ikke legg kjøttsykket på grillen før den holder jevn, høy temperatur. For å unngå for rått eller for godt stekt kjøtt, bruk steketermometer!

Bruk steketermometer for rett kjernetemperaturer

Når du griller hele stykker er det lurt å ta fram et steketermometer. Da får du kontroll over kjernetemperaturen i kjøttet og er sikret et saftig og godt resultat. 

Steketid og temperaturer på noen av våre produkter: 

  • Chimichurri indrefilet av svin: Brun fileten raskt på begge sider på direkte varme. Legg fileten over på indirekte varme og grill videre i 15-20 minutter. Kjernetemperatur bær være rundt 70°C.
  • Hanssens burger: Grill over direkte varme i 3-4 minutter per side for medium. Kjernetemperatur bør være rundt 70°C.
  • Nakkekoteletter: Grill over direkte varme i 6-7 minutter per side. Kjernetemperatur bør være rundt 75°C
  • Svin grillribbe: Grill på direkte varme i 1 minutt per side. Flytt dem over på indirekte varme og grill videre i 3-4 minutter.

Tips

Sett steketermometeret i midten av kjøttet for å sikre at du får en nøyaktig avlesning av kjernetemperaturen.

Kjernetemperatur for de vanligste kjøttstykkene:
Biff: 58 – 64 °C (medium)
Indrefilet av svin: 68-70 °C (lett rosa kjerne)
Svinenakke: 70 °C (medium stekt)

La kjøttet hvile

For et saftig resultat må du la kjøttet hvile før du skjærer i det. Dette sikrer at kjøttsaftene fordeler seg jevnt. Ta kjøttet av grillen 5 grader før det når kjernetemperatur, og la det hvile i 5-10 minutter før du serverer.

Lykke til med grillingen!

H.A. Hanssen ønsker å gjøre din grillopplevelse så smakfull og enkel som mulig. Med våre prisvinnende kjøttprodukter og disse enkle tipsene, er du godt på vei til å bli sommerens grillmester.

Share: