Helt til topps med gullmedaljer i Kjøtt-NM 2024!

Det ble medaljedryss for H.A. Hanssen og Arctic Rein og Vilt’s produkter under NM i kjøttprodukter. De to lokaleide bedriftene mottok til sammen heder og ære med fem medaljer fordelt mellom seg.

I en imponerende seier som hyller lokalt håndverk og uovertruffen kvalitet, har ARV og H.A. Hanssen vunnet gullmedaljer i årets kjøtt-NM. H.A. Hanssen for sin Chimichurri indrefilet av svin i klassen «grillmat», og ARV for sin reinpølse i klassen «pølser. I tillegg mottok H.A. Hanssen sølvog bronsjemedalje for to produkter, og ARV én sølvmedalje.

Tirsdag var det duket for årets største bransjesamling for kjøttbedriftene, hvor høydepunktet var kåringen og utgivelse av medaljer i NM i kjøttprodukter. NM i kjøtt er en prestisjetung fagkonkurranse i bransjen, der hvert produkt blir nøye blindtestet av erfarne fagdommere gjennom flere runder. Årets konkurranse var intet unntak, med hele 661 påmeldte produkter fra 78 bedrifter, som konkurrerte om å bli anerkjent innenfor sine respektive klasser.

Medaljevinnerne

H.A. Hanssen sikret seg tre medaljer innen klassene «Grill» og «Pølser», mens ARV hentet hjem to medaljer i klassene «Spekekjøtt» og «Pølser». Gull: Reinpølse, ARV («Pølser») Chimichurri indrefilet av svin, H.A. Hanssen («Grill») Sølv: Fjellsnacks av rein, ARV («Spekekjøtt») Verketpølse, H.A. Hanssen («Pølser») Bronse: Hanssen burger, H.A. Hanssen («Grill»)

Nasjonal utmerkelse for lokalmat

Det er ekstra gledelig å se at to sterke lokale bedrifter hentet så mange medaljer hjem til Nordland for sine produkter. De medaljevinnende produktene viser at lokale produkter og håndverkstradisjoner utmerker seg på nasjonalt nivå.

H.A. Hanssen ble i 2023 igjen lokaleid gjennom Nord-Norge Invest AS, som også er eiere i ARV. Det at begge bedriftene får nasjonal utmerkelse er ekstra stas. Bedriftene har sterkt fokus på kvalitet i alt de gjør, og disse prisene tydeliggjør viktigheten av å bevare og videreutvikle det dyktige lokale fagmiljøet.

«Det er en stor ære å motta utmerkelse for den jobben vi legger ned hver dag. Våre ansatte har stort fokus på produktutvikling, og å tilføre smakssammensetninger som er etterspurte i markedet. Bak disse utmerkelsene ligger år med dedikert innsats og lidenskap for å levere kvalitetsprodukter i øverste klasse. All heder og ære til våre dyktige ansatte som legger ned fabelaktig dedikasjon i alt de gjør.», sier John Anders Lifjell, som var til stede i Oslo for å motta prisene på vegne av begge bedriftene.

Share: